Rolka z krůtího stehna pečená v zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 vykostěné horní krůtí stehno
1 klobása dle chuti (chorizo)
2 smetanové tavené sýry
pepř barevný čerstvě namletý
sůl
1 červená cibule
2 stroužky česneku
300 g zeleninové domácí lečo (lze i koupit)
10-12 cherry rajčátek
2 lžíce olivového oleje
100-150 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 lžička solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 170-180°C asi 90 minut před plánovaným podáváním. Z vykostěného stehna vytvoříme naříznutím plát, osolíme a okořeníme. Na připravený plát masa doprostřed rozetřeme sýr, přidáme klobásu a zavineme do rolky, kterou svážeme kuchyňským provázkem.

  2. Do rozpálené pánve dáme olej a rolku, osolenou a opepřenou i svrchu, opečeme ze všech stran a přendáme do zapékacího pekáčku. Ve výpeku v pánvi orestujeme cibuli nakrájenou na měsíčky, přidáme rozmáčknutý a nasekaný česnek, cherry rajčátka, krátce orestujeme a přendáme k rolce.

  3. Zalijeme vývarem, skleničkou leča, nebo můžeme dát čerstvé papriky a rajčata spařená a oloupaná (dávám i do leča). Vložíme zakryté do trouby na 60 minut, odklopíme a dopečeme bez zakrytí. Rolku vyndáme, zbavíme provázku, zakryjeme alobalem a necháme odpočinout. Po chvilce nakrájíme na širší plátky. Zatímco maso odpočívá, mírně zahustíme šťávu solamylem rozmíchaným ve lžíci vody. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!