Plněná kuřecí rolka v bylinkovém těstíčku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsních řízků (bez kosti)
- 100 g šunky (95% masa)
- 150 g Hermelínu
- Těstíčko:
- 3 vejce
- 150 ml mléka
- hladká mouka (dala jsem podle hustoty těstíčka)
- lžíce nasekané petrželky
- lžíce nasekaného kopru
- lžíce sušeného medvědího česneku
Postup Plněná kuřecí rolka v bylinkovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, prokrojíme je a z každé strany osolíme a opepříme. Maso přes sáček rozklepeme, dáme na něj plátky šunky a kousky Hermelínu, zavineme do rolky.
Připravíme těstíčko, v kterém budeme rolky obalovat. Do mísy rozklepneme vajíčka, nalijeme mléko, osolíme, opepříme a rozšleháme. Dále přidáme mouku podle toho, jakou chceme mít konzistenci. Nakonec přidáme nasekané bylinky. Těstíčko znovu promícháme a dáme stranou.
Připravíme pánev s olejem, ve které budeme rolky smažit. Rolky dáme do těstíčka a pořádně je v něm obalíme. Když jsou obalené, dáme je opatrně smažit do pánve s tukem a smažíme po obou stranách do zlatova.