Plněná kuřecí rolka v bylinkovém těstíčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsních řízků (bez kosti)
100 g šunky (95% masa)
150 g Hermelínu
Těstíčko:
3 vejce
150 ml mléka
hladká mouka (dala jsem podle hustoty těstíčka)
lžíce nasekané petrželky
lžíce nasekaného kopru
lžíce sušeného medvědího česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, prokrojíme je a z každé strany osolíme a opepříme. Maso přes sáček rozklepeme, dáme na něj plátky šunky a kousky Hermelínu, zavineme do rolky.

  2. Připravíme těstíčko, v kterém budeme rolky obalovat. Do mísy rozklepneme vajíčka, nalijeme mléko, osolíme, opepříme a rozšleháme. Dále přidáme mouku podle toho, jakou chceme mít konzistenci. Nakonec přidáme nasekané bylinky. Těstíčko znovu promícháme a dáme stranou.

  3. Připravíme pánev s olejem, ve které budeme rolky smažit. Rolky dáme do těstíčka a pořádně je v něm obalíme. Když jsou obalené, dáme je opatrně smažit do pánve s tukem a smažíme po obou stranách do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!