Rajská polévka s řapíkatým celerem

Recepty, Polévky

Suroviny

140 g rajského protlaku
1 velké oloupané rajče
150 g řapíkatého celeru
50 g másla
30 g hladké mouky
5 ks nového koření
1 bobkový list
cukr krupice dle chuti
sůl dle chuti
cca 1 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme na plátky pokrájený řapíkatý celer s kuličkami nového koření, který následně posypeme moukou a ještě krátce osmažíme.

  2. Poté vmícháme protlak se lžící cukru, opět vše krátce osmažíme a za stálého míchání zalijeme vývarem.

  3. Přidáme bobkový list, osolíme, opepříme (není nutné) a povaříme do změknutí řapíku na skus.

  4. Do polévky přidáme na kostičky pokrájené jedno velké nebo dvě menší oloupaná rajčata, která v polévce krátce povaříme, případně polévku ještě dosolíme nebo dosladíme dle chuti.

  5. Podáváme s čerstvě nasekanými mladými lístky řapíku a do středu talíře s polévkou můžeme přidat ještě zavářku dle vlastní chuti (vařená tarhoňa, písmenka, rýže, kuskus nebo quinoa).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!