Krůtí medailonek se zeleným chřestem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 medailonky krůtího po 100 g
4 kousky zeleného chřestu
citronový pepř, dobré kari, sůl dle chuti
ochucený olej s medvědím česnekem a kari (nebo jakýkoli kvalitní olej)
vývar, voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, očistíme. Nařízneme okraje a jemně rukou naklepeme. Po obou stranách osolíme, opepříme a přidáme kvalitní kari koření. Koření zamáčkneme do povrchu masa a necháme chvíli odležet.

  2. Na rozpáleném oleji (ideálně s medvědím česnekem a kari) opečeme zprudka plátky po obou stranách. Podlijeme vývarem nebo vodou jen do půlky výšky plátků a dusíme při mírné teplotě asi 18 minut. Tekutinu podle potřeby doplníme.

  3. Poté nasekáme očištěný chřest (zbavíme jej dřevitých konců, opláchneme), přidáme kousky k masu a dusíme dál do změknutí masa a chřestu (cca ještě asi 15 minut).

  4. Já přílohu nedělala, ale určitě jsou vhodné např. brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!