Krůtí medailonek se zeleným chřestem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 medailonky krůtího po 100 g
- 4 kousky zeleného chřestu
- citronový pepř, dobré kari, sůl dle chuti
- ochucený olej s medvědím česnekem a kari (nebo jakýkoli kvalitní olej)
- vývar, voda
Postup Krůtí medailonek se zeleným chřestem
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme, očistíme. Nařízneme okraje a jemně rukou naklepeme. Po obou stranách osolíme, opepříme a přidáme kvalitní kari koření. Koření zamáčkneme do povrchu masa a necháme chvíli odležet.
Na rozpáleném oleji (ideálně s medvědím česnekem a kari) opečeme zprudka plátky po obou stranách. Podlijeme vývarem nebo vodou jen do půlky výšky plátků a dusíme při mírné teplotě asi 18 minut. Tekutinu podle potřeby doplníme.
Poté nasekáme očištěný chřest (zbavíme jej dřevitých konců, opláchneme), přidáme kousky k masu a dusíme dál do změknutí masa a chřestu (cca ještě asi 15 minut).
Já přílohu nedělala, ale určitě jsou vhodné např. brambory.