Špagety s rozmarýnovo-pistáciovou posypkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g špaget
- sůl
- asi 100 g másla
- 80 g čerstvé strouhanky z bílého pečiva
- 100 g pistácií
- několik snítek rozmarýnu
- 100 g nastrouhaného parmazánu
Postup Špagety s rozmarýnovo-pistáciovou posypkou
Postup přípravy receptu
-
Špagety dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.
Pistácie oloupeme a nasekáme nahrubo, rozmarýn nakrájíme nadrobno. Na suchou pánev nasypeme strouhanku, pistácie i rozmarýn a za stálého míchání opékáme, až strouhanka začne růžovět a směs se pěkně rozvoní. Pak stáhneme z tepla a vmícháme nastrouhaný parmazán.
Do misky si odebereme asi 2-3 lžíce horké vody, ve které se vaří špagety a přidáme máslo nakrájené na malé kostičky. Metličkou šleháme tak dlouho, až se máslo rozpustí a s tekutinou vytvoří hustější omáčku.
Uvařené špagety scedíme, vmícháme do nich máslovou omáčku a 2/3 pistáciové směsi. Porce na talíři posypeme zbytkem směsi a ihned podáváme.