Špagety s rozmarýnovo-pistáciovou posypkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g špaget
sůl
asi 100 g másla
80 g čerstvé strouhanky z bílého pečiva
100 g pistácií
několik snítek rozmarýnu
100 g nastrouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Špagety dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.

  2. Pistácie oloupeme a nasekáme nahrubo, rozmarýn nakrájíme nadrobno. Na suchou pánev nasypeme strouhanku, pistácie i rozmarýn a za stálého míchání opékáme, až strouhanka začne růžovět a směs se pěkně rozvoní. Pak stáhneme z tepla a vmícháme nastrouhaný parmazán.

  3. Do misky si odebereme asi 2-3 lžíce horké vody, ve které se vaří špagety a přidáme máslo nakrájené na malé kostičky. Metličkou šleháme tak dlouho, až se máslo rozpustí a s tekutinou vytvoří hustější omáčku.

  4. Uvařené špagety scedíme, vmícháme do nich máslovou omáčku a 2/3 pistáciové směsi. Porce na talíři posypeme zbytkem směsi a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!