Rajská polévka s čočkou a bazalkou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 plechovka loupaných krájených rajčat
6 lžic čočky
1 lžíce olivového oleje
2 cibule (nasekané nadrobno)
2 lžíce rajčatového protlaku
3 šálky zeleninového vývaru
3 lžíce čerstvé bazalky
1 bobkový list
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou čočku vsypeme do hrnce s vroucí vodou. Zvolna vaříme přikrytou asi 25 minut, dokud nezměkne. Slijeme vodu, čočku propláchneme a necháme okapat.

  2. Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme cibulku a smažíme asi 10 min. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, bobkový list a pepř a zalijeme vývarem.

  3. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou za občasného míchání asi 25 minut. Hrnec odstavíme a necháme pár minut chladnout.

  4. Vyjmeme bobkový list a zeleninu rozmixujeme. Zeleninovou směs pak vrátíme do hrnce a vmícháme čočku a nadrobno nasekanou bazalku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!