Rajčatová omáčka k masu
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg rajčat
- 7 stroužků česneku
- 2 cibule
- 3 lžíce rozinek
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- 1 lžička soli
- 1 dl octa
- 1 dl hnědého cukru
Postup Rajčatová omáčka k masu
Postup přípravy receptu
-
Očištěná rajčata, česnek a cibuli pokrájíme, vložíme do hrnce, přidáme rozinky, koření a sůl a hodně rozvaříme.
Poté směs propasírujeme, přidáme ocet a cukr a vaříme dál, až získáme požadovanou hustotu omáčky.
Nalijeme ji do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C.