Půlnoční flamendr
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g roštěnce ale můžeme použít i hovězí zadní maso
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- 100 g oleje
- 150 g cibule
- 150 g žampionů
- 15 g mleté papriky sladké
- 3 dcl vývaru
- 75 g rajčatového protlaku
- drcený kmín
- špetka chilli (ale podle chuti i více)
- 80 g sterilovaných kapií
Postup Půlnoční flamendr
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s utřeným česnekem se solí, pepřem, zakápneme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet.
Odleželé maso orestujeme v horkém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, zarestujeme, přidáme mletou papriku, zpěníme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, drcený kmín, čili koření. Krátce podusíme, vložíme kapii a prohřejeme.
Příloha je zcela na každém z nás. Skvělý je chleba, různě upravené brambory, hranolky, bramboráčky.