Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami
Recepty, RybySuroviny
- 500 g pstruha lososovitého (dva filety po 250g)
- 1 citrón
- bylinky (použijte jakékoliv podle své chuti)
- olivový olej
- máslo
- sůl
Postup Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Filety ze pstruha si opláchneme a osušíme.
Pokapeme olivovým olejem a vetřeme bylinky, zakapeme citrónem a necháme 20 minutek uležet.
Rozpálíme si teflonovou pánev s olivovým olejem a přidáme máslo.
Pstruha opekáme nejprve kůží dolů 3-5 minutek, aby byla kůže hezky nazlátlá.
Filety posolíme a poté obrátíme dopéct.
Přidáme máslo, zakapeme citrónem a necháme rybku dodělat. Podáváme s brambory.