Koláčky vražda čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

8 lžic másla
150 g hořké čokolády (mělo by v ní být 70% kakaa, ale vzhledem k ceně jsem koupila 2 tabulky hořké Schogetten- rozdíl kakaa minimální, 65%, cena třetinová) super je, že půlka jedné vám zbude a můžete jí sníst při pečení:)
špetka hrubé mořské soli
2 vejce
2 žloutky
1/4 hrníčku moučkového cukru
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 230°C. Ve vodní lázni si rozpustíme společně čokoládu, máslo a přidáme mořskou sůl. Žloutky, vejce a cukr šleháme, až získáme citronově žlutou, nadýchanou pěnu. Do pěny opatrně vlijeme teplou čokoládu a rychle zašleháme, poté přidáme mouku a promícháme, výsledné těsto je poměrně tuhé.

  2. Pečeme v silikonových formách na muffiny, nebo v keramických zapékacích miskách dobře vymazaných máslem. Z papírových nejdou ven. Po 7 minutách pečení by měla vzniknout tenká kůrka, ale vnitřek zůstat tekutý a po ukrojení vytéct jako čokoládová lavina. Po 8 minutách pečení je kůrka silnější a vnitřek mokrý, mazlavý.

  3. Ještě teplé vyjmeme z formičky a hned podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny, nebo s trochou do tuha ušlehané šlehačky. Koláčky si můžeme před upečením schovat v mrazáku a v případě nouze nechat 10 minut při pokojové teplotě a potom péct při 210°C 15-17 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!