Králičí pěna
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 350 g pečeného králičího masa
- (2 lžíce šťávy z pečeného králíka)
- 150 g másla
- 3 lžíce sladké smetany
- 2 ks žloutky
- sůl
- pepř
- paprika sladká
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžíce worchesteru
Postup Králičí pěna
Postup přípravy receptu
-
Vše, kromě másla a smetany, dáme do mixeru a rozmixujeme na jemno. Poté mix smícháme se smetanou a zašleháme postupně máslo. Podle potřeby ještě dochutíme.
Vznikne nadýchaná pěna. Tou naplníme cukrářský sáček a naplníme jím např. vydlabaná rajčata a pak ozdobíme sekaným bílkem, roličkou šunky, vlašským ořechem a petrželkou nebo naplníme malé rozpůlené papriky, zdobíme pažitkou, trojúhelníčkem tvrdého sýra.
Asi 1 cm kolečka salátových okurek, bílek, kopr nebo plátky šunky potřeme pěnou, zarolujeme, na šikmo, přepůlíme a ozdobíme sterilovanou okurkou, paprikou, petrželkou.
Plníme malé větrníčky z odpalovaného těsta či pečené paštičky z listového těsta, slané sušenky aj. Povrch můžeme potřít trochou želatiny, kvůli lesku a tak rychle to neokorá.
Výborné jako předkrm či na studené mísy. Zkoušela jsem i z kuřete a bylo to také moc dobré.