Králičí pěna

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

350 g pečeného králičího masa
(2 lžíce šťávy z pečeného králíka)
150 g másla
3 lžíce sladké smetany
2 ks žloutky
sůl
pepř
paprika sladká
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce worchesteru

Postup přípravy receptu

  1. Vše, kromě másla a smetany, dáme do mixeru a rozmixujeme na jemno. Poté mix smícháme se smetanou a zašleháme postupně máslo. Podle potřeby ještě dochutíme.

  2. Vznikne nadýchaná pěna. Tou naplníme cukrářský sáček a naplníme jím např. vydlabaná rajčata a pak ozdobíme sekaným bílkem, roličkou šunky, vlašským ořechem a petrželkou nebo naplníme malé rozpůlené papriky, zdobíme pažitkou, trojúhelníčkem tvrdého sýra.

  3. Asi 1 cm kolečka salátových okurek, bílek, kopr nebo plátky šunky potřeme pěnou, zarolujeme, na šikmo, přepůlíme a ozdobíme sterilovanou okurkou, paprikou, petrželkou.

  4. Plníme malé větrníčky z odpalovaného těsta či pečené paštičky z listového těsta, slané sušenky aj. Povrch můžeme potřít trochou želatiny, kvůli lesku a tak rychle to neokorá.

  5. Výborné jako předkrm či na studené mísy. Zkoušela jsem i z kuřete a bylo to také moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!