Armanda Buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
200 g cukru
1/2 sklenice mléka
100 g másla
5 kapek vanilkového extraktu
2 lžíce rumu (nebo 5 kapek rumu extraktu)
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
300 g mouky
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jakmile budete mít všechny ingredience připravené, předehřejte troubu na 180°C.

  2. Ušleháme vajíčka a cukr, pak přidejte rozpuštěné máslo a vanilkovou esenci, šlehejte 5 minut, pak přidejte všechny ostatní suché přísady.

  3. Formu 20-24 cm vymažte a vysypte. Dejte do trouby na 45 minut, nebo dokud špejle nebude čistá. Až buchta trochu vychladne posypte moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!