Dvojí maso na houbách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřového masa (měla jsem plecko)
- 300 g uzeného masa (měla jsem rolku)
- 2 cibule
- 1 větší stroužek česneku
- misku čerstvé houbové směsi (hlavně masáky)
- drcený kmín
- hovězí vývar (nebo houbový)
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 větší rajče (nebo 1 lžíce rajčatového protlaku)
- pepř
- trošku oleje
- sůl
Postup Dvojí maso na houbách
Postup přípravy receptu
-
Obě masa si nakrájíme zvlášť na kousky, tak akorát na sousto, cibuli nahrubo a tu dáme smažit na malém množství oleje, pak přidáme vepřové maso, dusíme ve vlastní šťávě až do malinko připálena.
Zalijeme vývarem, aby maso bylo potopeno, přidáme kmín, osolíme a necháme dusit, až tekutinu zredukujeme na minimum. Přidáme houby, které předem mírně osmažíme na oleji a 1 cibuli nadrobno krájené a ještě dáme uzené maso, rajče nakrájené nadrobno (nebo protlak).
Přilijeme tolik vývaru, kolik chceme mít šťávy (omáčky) a pak už jen zavrtíme mouku v trošce vývaru a když je vše podušené a měkké, tak zahustíme, necháme tak 10 minut provařit a je hotovo.