Řez Kinder Pingui

Recepty, Moučníky

Suroviny

smetanový krém:
5 dcl šlehačky na šlehání
1 lžíce želatiny
1 lžíce tekutého medu
1/2 lžičky vanilkového aroma
čokoládový krém:
150 g čokolády na vaření
100 g Hery máslová příchuť
1 lžíce vody
2 lžíce oleje
poleva:
200 g čokolády na vaření
100 g Hery máslová příchuť
3 lžíce oleje
1 lžíce vody
1 lžíce práškového cukru
těsto:
6 vajec
6 lžic cukru krystal
6 lžic teplé vody
6 lžic hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 balení prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Poté pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do pečiva a přidáme kakao. Přidáme tuhý sníh z bílků a pečeme na vymaštěném plechu při 200°C dozlatova.

  2. Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3 lžic vody, necháme asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a rozpuštěný med.

  3. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na 30 minut do chladničky.

  4. V páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme. Po vychladnutí polevu naneseme na šlehačkový krém a vložíme do lednice.

  5. Když je čokoláda mírně tuhá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Nakonec polijeme polevou a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!