Řez Kinder Pingui
Recepty, MoučníkySuroviny
- smetanový krém:
- 5 dcl šlehačky na šlehání
- 1 lžíce želatiny
- 1 lžíce tekutého medu
- 1/2 lžičky vanilkového aroma
- čokoládový krém:
- 150 g čokolády na vaření
- 100 g Hery máslová příchuť
- 1 lžíce vody
- 2 lžíce oleje
- poleva:
- 200 g čokolády na vaření
- 100 g Hery máslová příchuť
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce práškového cukru
- těsto:
- 6 vajec
- 6 lžic cukru krystal
- 6 lžic teplé vody
- 6 lžic hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 balení prášku do pečiva
Postup Řez Kinder Pingui
Postup přípravy receptu
-
Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Poté pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do pečiva a přidáme kakao. Přidáme tuhý sníh z bílků a pečeme na vymaštěném plechu při 200°C dozlatova.
Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3 lžic vody, necháme asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a rozpuštěný med.
Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na 30 minut do chladničky.
V páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme. Po vychladnutí polevu naneseme na šlehačkový krém a vložíme do lednice.
Když je čokoláda mírně tuhá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Nakonec polijeme polevou a necháme ztuhnout.