Hovězí plátky na dvojích houbách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězích plátků (zadní, kližka), měla jsem od farmářů
2 cibule
4 stroužky česneku
1/2 sklenice nakládaných sladkokyselých hub z 330 g
100 g nakládané kapie
1-2 hrsti sušených hub
2 lžičky mleté papriky
lžíce sádla
hořčice
hladká mouka
200 ml světlého piva
vývar podle potřeby
pepř
mletý kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Cibuli opečeme na sádle dozlatova a nakonec necháme rozvonět česnek.

  2. Přidáme plátky masa a opečeme z obou stran. Přidáme kmín, papriku a sušené houby (nemusíme namáčet). Vše promícháme a zalijeme pivem. Přikryjeme poklicí a necháme pomalu probublávat.

  3. Občas maso zkontrolujeme a vše promícháme, podle potřeby podléváme vývarem. Když už maso začíná být měkké, přidáme houby bez nálevu. Dusíme do úplného změknutí masa.

  4. Těsně před koncem vaření přidáme kapii. Je-li omáčka řídká, rozmícháme lžičku kukuřičného škrobu v troše vody, přilijeme k masu a už jen krátce povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem nebo vodou z hub. Podáváme s rýží, nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!