Hovězí plátky na dvojích houbách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězích plátků (zadní, kližka), měla jsem od farmářů
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 sklenice nakládaných sladkokyselých hub z 330 g
- 100 g nakládané kapie
- 1-2 hrsti sušených hub
- 2 lžičky mleté papriky
- lžíce sádla
- hořčice
- hladká mouka
- 200 ml světlého piva
- vývar podle potřeby
- pepř
- mletý kmín
- sůl
Postup Hovězí plátky na dvojích houbách
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Cibuli opečeme na sádle dozlatova a nakonec necháme rozvonět česnek.
Přidáme plátky masa a opečeme z obou stran. Přidáme kmín, papriku a sušené houby (nemusíme namáčet). Vše promícháme a zalijeme pivem. Přikryjeme poklicí a necháme pomalu probublávat.
Občas maso zkontrolujeme a vše promícháme, podle potřeby podléváme vývarem. Když už maso začíná být měkké, přidáme houby bez nálevu. Dusíme do úplného změknutí masa.
Těsně před koncem vaření přidáme kapii. Je-li omáčka řídká, rozmícháme lžičku kukuřičného škrobu v troše vody, přilijeme k masu a už jen krátce povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem nebo vodou z hub. Podáváme s rýží, nebo těstovinami.