Cibulovo-tvarohový koláč s olivami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Těsto - množství na koláčovou formu:
- 150 g hladké mouky
- 150 g másla
- 2 žloutky
- sůl
- pepř
- Náplň:
- 1 tvaroh v celofánu, nikoli vaničkový
- 2 vajíčka
- 2 větší cibule
- 1 sáček zelených oliv
- hrst čerstvé pažitky
- špetka sušeného rozmarýnu
- 1 zakysaná smetana
- sůl
- pepř
Postup Cibulovo-tvarohový koláč s olivami
Postup přípravy receptu
-
Povolené máslo našleháme se žloutky, přidáme sůl, pepř a pomalu přisypáváme hladkou mouku, propracováváme, dokud nevznikne kompaktní těsto, odlepující se od stěn. Necháme asi hodinu odpočinout v chladničce.
Mezitím dáme do misky tvaroh, zakysanou smetanu a vše rozšleháme s vajíčky. Přidáme zelené olivy, pažitku, sůl, pepř a rozmarýn.
Z vychlazeného těsta vyválíme tenký plát, který přeneseme do koláčové formy, vystlané pečícím papírem. Kraje těsta vytáhneme cca 2 cm nad rovinu plechu. Nalijeme tvarohovou směs, posypeme zhusta na tenounké kroužky nakrájenou cibulí a dáme péct.
Asi 10 minut před dopečením poklademe povrch malým plátkem másla.