Cibulovo-tvarohový koláč s olivami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto - množství na koláčovou formu:
150 g hladké mouky
150 g másla
2 žloutky
sůl
pepř
Náplň:
1 tvaroh v celofánu, nikoli vaničkový
2 vajíčka
2 větší cibule
1 sáček zelených oliv
hrst čerstvé pažitky
špetka sušeného rozmarýnu
1 zakysaná smetana
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Povolené máslo našleháme se žloutky, přidáme sůl, pepř a pomalu přisypáváme hladkou mouku, propracováváme, dokud nevznikne kompaktní těsto, odlepující se od stěn. Necháme asi hodinu odpočinout v chladničce.

  2. Mezitím dáme do misky tvaroh, zakysanou smetanu a vše rozšleháme s vajíčky. Přidáme zelené olivy, pažitku, sůl, pepř a rozmarýn.

  3. Z vychlazeného těsta vyválíme tenký plát, který přeneseme do koláčové formy, vystlané pečícím papírem. Kraje těsta vytáhneme cca 2 cm nad rovinu plechu. Nalijeme tvarohovou směs, posypeme zhusta na tenounké kroužky nakrájenou cibulí a dáme péct.

  4. Asi 10 minut před dopečením poklademe povrch malým plátkem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!