Avokadovy krem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 větší zralá avokáda
- 500 ml vývaru (nebo bujón + voda)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky římského kmínu + při servírování
- hrstka čerstvého koriandru
- trocha nastrouhané kůry z citronu
- stává z citronu
- 60 - 80 ml smetany (dle chutí)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- Na ozdobu:
- mrkev
- sterilovaná cizrna
- máslo
Postup Avokadovy krem
Postup přípravy receptu
-
Na trošce olivového oleje osmahneme cibulku (dozlatova), přidáme prolisovaný česnek, necháme provonět a odstavíme.
Avokada rozdělíme na poloviny, pecky odstraníme, vydlabeme dužninu a dáme do food procesoru (mixeru). Přidáme osmaženou cibulku, koření, koriandr, citronovou kůru a šťávu, smetanu, vývar a rozmixujeme. Pokud je součástí procesoru polévkový blender, použijeme ho. Dochutíme solí a pepřem.
Na trošce másla osmahneme proužky mrkve, které jsme vytvořili škrabkou na brambory, a cizrnu. Osolíme a opepříme.
Polévku podáváme teplou, ozdobenou restovanou mrkví a cizrnou, lehce posypanou římským kmínem a koriandrem.