Avokádový salát s pečenou cizrnou
Recepty, SalátySuroviny
- 2 hrsti salátových listů
- 1 zralé avokádo
- 150 g cherry rajčátek
- 1 malá cuketa
- 200 g cizrny sterilované nebo předvařené
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky granulovaného česneku
- 1 lžička soli
- olivy - kdo má rád, přidá
- Zálivka:
- 2 lžíce extra panenského oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička cukru
- špetka soli
- čerstvě mletý černý pepř
Postup Avokádový salát s pečenou cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 200 °C. V misce promícháme okapanou cizrnu s uzenou paprikou, česnekem a soli. Nasypeme ji v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme 15 minut.
Salát opereme, necháme okapat a dáme do mísy. Přidáme cuketu nakrájenou na čtvrtiny koleček a rajčátka překrájená na poloviny nebo čtvrtiny podle velikosti.
Rozkrojíme avokádo, vyndáme pecku a to, co vyndáme ze slupky, nakrájíme na kousky. Pokapeme citronem a přidáme do misky. Prošleháním v malé mističce uděláme zálivku a spolu s pečenou cizrnou promícháme v míse. Podáváme ihned samotný nebo jako přílohu k pokrmům s masem i bez masa. Salát je výborný k sýrovým variacím.