Dortíčky s arašídovým máslem a čokoládou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 3/4 hrnku sojového, mandlového či jiného rostlinného mléka
- 2 lžičky jablečného či bílého vinného octa
- 1/2 hrnku kvalitního arašídového másla
- 1/3 hrnku oleje
- 2/3 hrnku hnědého cukru
- 2 lžíce melasy
- 1 lžička vanilkového extraktu (či část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
- 2 lžičky mletých lněných semínek
- 1 hrnek+2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody bikarbony
- špetka soli
Postup Dortíčky s arašídovým máslem a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Odměřte mléko a přidejte do něj jablečný ocet.
Nechte asi pět minut odstát.
Troubu předehřejte na 180°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
V míse utřete arašídové máslo spolu s cukrem, olejem, melasou, vanilkou a mletým lněným semínkem, poté přimíchejte mléko.
Do jiné mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu a sůl, poté tuto směs smíchejte s tekutými ingrediencemi.
Těsto naplňte do košíčků ve formě, dejte do trouby a pečte asi 23 - 26 minut.
Po vychladnutí ozdobte rozpuštěnou čokoládou a nahrubo nasekanými arašídy.