Dortíčky s arašídovým máslem a čokoládou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3/4 hrnku sojového, mandlového či jiného rostlinného mléka
2 lžičky jablečného či bílého vinného octa
1/2 hrnku kvalitního arašídového másla
1/3 hrnku oleje
2/3 hrnku hnědého cukru
2 lžíce melasy
1 lžička vanilkového extraktu (či část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
2 lžičky mletých lněných semínek
1 hrnek+2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky sody bikarbony
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Odměřte mléko a přidejte do něj jablečný ocet.

  2. Nechte asi pět minut odstát.

  3. Troubu předehřejte na 180°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

  4. V míse utřete arašídové máslo spolu s cukrem, olejem, melasou, vanilkou a mletým lněným semínkem, poté přimíchejte mléko.

  5. Do jiné mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu a sůl, poté tuto směs smíchejte s tekutými ingrediencemi.

  6. Těsto naplňte do košíčků ve formě, dejte do trouby a pečte asi 23 - 26 minut.

  7. Po vychladnutí ozdobte rozpuštěnou čokoládou a nahrubo nasekanými arašídy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!