Rybí kousky v paprikové marinádě
Recepty, RybyPostup Rybí kousky v paprikové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Rybí filet nakrájíme na kostky. Pokud máme podkovy z ryb, odtraníme páteř a žebra.Opět nakrájíme na kostky, můžeme maso proříznout co pár mm až ke kůži. Při pečení se zářezy zase spojí.Tímto rozrušíme kostičky ypsilonky, nebudou při jídle vadit. U lososa stačilo vytáhnout velké kosti. Kousky osolíme.
Kapii opečeme v troubě nasucho do hněda a vložíme ji asi na 5 minut do mikrotenového sáčku, aby se uvolnila slupka. Pak kapii oloupeme, společně s česnekem, olejem a tymiánem rozmixujeme. Dochutíme solí.
Marinádou potřeme kousky ryb a necháme odležet.
Pečící papír potřeme olejem, kousky ryb napíchneme na párátko.
Zapékáme na 170°C podle velikosti kousků asi 10 minut.