Rybí kousky v paprikové marinádě

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g rybí masa
Na marinádu:
1 kapie
2 stroužky česneku
špetka tymiánu
2 PL oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filet nakrájíme na kostky. Pokud máme podkovy z ryb, odtraníme páteř a žebra.Opět nakrájíme na kostky, můžeme maso proříznout co pár mm až ke kůži. Při pečení se zářezy zase spojí.Tímto rozrušíme kostičky ypsilonky, nebudou při jídle vadit. U lososa stačilo vytáhnout velké kosti. Kousky osolíme.

  2. Kapii opečeme v troubě nasucho do hněda a vložíme ji asi na 5 minut do mikrotenového sáčku, aby se uvolnila slupka. Pak kapii oloupeme, společně s česnekem, olejem a tymiánem rozmixujeme. Dochutíme solí.

  3. Marinádou potřeme kousky ryb a necháme odležet.

  4. Pečící papír potřeme olejem, kousky ryb napíchneme na párátko.

  5. Zapékáme na 170°C podle velikosti kousků asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!