Přírodní žampiony s jogurtovým dipem
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- větší tvrdé uzavřené žampiony i s nožkou
- 250 ml oleje
- bílý jogurt
- 1/2 menší cibulky
- 1 sladkokyselá okurka
- trochu soli
- trochu mletého pepře
Postup Přírodní žampiony s jogurtovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé, tvrdé žampiony o průměru asi 8cm si sloupneme, nožku ponecháme, jen ji trochu zařízneme, aby na řezu nebyla okoralá.
Do hlubšího kastrůlku dáme rozehřát olej, plamen ubereme na minimum, vložíme žampiony a smažíme po 5 minutách z každé strany do hezké zlatavé barvy.
Mezitím si na droboučko nakrájíme očistěnou cibulku, sladkokyselou okurku a vše smícháme s bílým jogurtem. Dochutíme solí a pepřem.
Osmažené žampiony dáme na ubrousek odsát od tuku, klademe na talíř, přidáme dip a nějakou čerstvou zeleninku a můžeme podávat. Jako příloha se hodí pečivo, ale můžou být i uvařené brambory posypané čerstvou nasekanou petrželkou.