Přírodní kuřecí prso a houbovo-smetanová omáčka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- bílý pepř
- 1 stroužek česneku
- sůl
- ol.olej
- Omáčka:
- 300 g hub (hřiby, suchohřiby, kozáky, můžou být i zamrazené)
- 1 cibule
- 400 ml vývaru, nebo voda s gelovým bujónem Dr. Oetker
- 1 33% smetana
- 50 g másla
- ol.olej
- sůl
- bílý pepř
- špetka drceného kmínu
- 3-4 lžíce hladké mouky
Postup Přírodní kuřecí prso a houbovo-smetanová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme na větší kousky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme.
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a lehce potřeme utřeným česnekem. Do menší misky dáme 1-2 lžíce oleje na něj vyskládáme na těsno kuřecí prsa, opět přelijeme olejem a dáme do chladničky uležet tak na dvě hodiny. Vydrží i do druhého dne.
V hrnci rozpustíme máslo s 1 lžíci oleje a osmažíme cibuli do sklovita. Přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme za občasného podlévání vývarem do měkka, cca 10-15 minut.
Když jsou už téměř měkké, přilijeme zbytek vývaru a rozkvedlanou smetanu s moukou. Vaříme ještě tak 10 minut. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme ještě solí a pepřem.
Uležená kuřecí prsa, otřeme od česneku a smažíme po obou stranách 3-5 minut.
Hotová prsa servírujeme s houbovou omáčkou, zdobené kouskem mrkve a bazalky. Jako přílohu jsem volila rýži s hráškem.