Salát z cukrového hrášku a meruněk

Recepty, Saláty

Suroviny

miska plochého cukrového hrášku
4 zralé meruňky
1/2 limetky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce javorového sirupu nebo hnědého cukru
1 lžička jablečného octa
1 lžička balsamica
lžíce konopných semínek

Postup přípravy receptu

  1. Lusky očistíme a blanšírujeme 3 minuty ve vařící vodě, pak je prudce zchladíme ve studené vodě nebo ledu a necháme okapat.

  2. Meruňky nakrájíme na plátky nebo klínky, přidáme k luskům, které jsme trošku pokapali limetkovou šťávou a promícháme se zálivkou. Zálivku připravíme prošleháním oleje, sirupu, jablečného octa a balsamica.

  3. Na talíři můžeme posypat semínky, slunečnicovými, dýňovými nebo konopnými.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!