Salát z cukrového hrášku a meruněk
Recepty, SalátySuroviny
- miska plochého cukrového hrášku
- 4 zralé meruňky
- 1/2 limetky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu nebo hnědého cukru
- 1 lžička jablečného octa
- 1 lžička balsamica
- lžíce konopných semínek
Postup Salát z cukrového hrášku a meruněk
Postup přípravy receptu
-
Lusky očistíme a blanšírujeme 3 minuty ve vařící vodě, pak je prudce zchladíme ve studené vodě nebo ledu a necháme okapat.
Meruňky nakrájíme na plátky nebo klínky, přidáme k luskům, které jsme trošku pokapali limetkovou šťávou a promícháme se zálivkou. Zálivku připravíme prošleháním oleje, sirupu, jablečného octa a balsamica.
Na talíři můžeme posypat semínky, slunečnicovými, dýňovými nebo konopnými.