Pravý vepřový guláš
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plece
- cibule podle váhy masa
- (měla by se dávat v poměru 1:1 s masem)
- sádlo nebo olej dle potřeby
- 20 g červené mleté papriky
- 70-100 g rajčatového protlaku
- vepřový vývar, popř. voda
- Koření:
- sůl
- mletý pepř
- kmín
- majoránka
- česnek
Postup Pravý vepřový guláš
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cibuli, dáme ji restovat do tmavě hnědé barvy (kvůli barvě guláše), zasypeme paprikou a chvilku osmažíme spolu s cibulí.
Vložíme na kostky nakrájené maso a opékáme, dále okořeníme maso (sůl, pepř, kmín) a vložíme protlak, ten je potřeba hodně prosmažit s masem, aby ztratil na kyselosti. Když tohle všechno máme hotové, tak zalijeme vývarem po okraj masa (během dušení se bude dolívat, je to lepší). Přidáme majoránku, česnek a necháme maso dusit.
Když je maso dostatečně měkké, tak ho vyjmeme a omáčku zahustíme chlebem nebo tzv. Amerikou (hl. mouka, vajíčko, voda, sůl). A pak už zbývá jen omáčku dochutit (solí, pepřem, česnekem, majoránkou, kmínem).