Letní ovocný dort s pudinkovým krémem a italskou šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

olejový piškot:
5 vajec
5 PL krupicového cukru
5 PL rozpuštěné a zchladlé Hery (nebo oleje)
5 PL polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
krém:
400 ml mléka
1 malinový pudink nebo jahodový pudink
3 PL cukru
250 g tučného tvarohu nebo mascarpone
drobné ovoce:
maliny
jahody nebo rybíz
italská vařená šlehačka:
(dvojitá dávka:
4 kl želatiny
4 pl vody
4 pl hl. mouky
4 pl cukru krupice
2 vanilkové cukry
500 ml vody
4 bílky
limetková šťáva
200 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme Heru (olej) a nakonec už jen opatrně vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme na 175°C podle zkušeností s vlastní troubou. Upečený piškot necháme vychladnout a vrátíme ho zpět do formy.

  2. Krém připravíme z uvařeného vlažného pudinku, do kterého zamícháme tvaroh nebo mascarpone a podle chuti dosladíme.

  3. Na vychladlý dortový korpus dáme vrstvu očištěného ovoce a zalijeme pudinkovým krémem. Poslední vrstvu tvoří italská šlehačka, kterou na pudinkový krém naneseme ještě trochu vlažnou. Celý dort necháme v lednici nejlépe do druhého dne ztuhnout, potom ho vyjmeme z formy a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!