Pomerančové Tiramisu

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 ml 2 mandarinkové kompoty
125 ml šlehačky
250 g sýru Mascarpone
250 g tvarohu
80 g cukru
3 lžíce pomerančového likéru
200 – 250 ml pomerančové šťávy (může být i 100% pomerančový džus)
1 balíček dlouhých piškotů
kakao
pomeranče (ozdoba na plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Kompotové mandarinky přecedíme a necháme odkapat. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme do hladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.

  2. Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarínky a potřeme je polovinou tvarohového krému.

  3. Pokračujeme mandarinkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce.

  4. Před podáváním zákusek poprášíme kakaem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!