Dvojbarevný tunel
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 8 lžic cukru krupice
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce hl. mouky
- 1 lžíce hrubé mouky
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce kakaa
- Krém: 250 g měkkého tvarohu
- 2 zakysané smetany
- 1 kelímek smetany na šlehání
- 1,5 sáčku želatinového ztužovače za studena
- vanil. cukr
- moučka cukr podle chuti.
- 1 konzerva jahod
- čokoládová poleva
- trochu máslového krému pod polevu
Postup Dvojbarevný tunel
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme celá vajíčka s cukrem do tuha, pak lehce vmícháme smíchané mouky s kakaem. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170°C. Po upečení necháme vychladit.
Krém: Ušleháme šlehačku, smícháme zakysanou smetanu s tvarohem a cukry a přidáme ušlehanou šlehačku, promícháme a zašleháme želatinový ztužovač připravený podle návodu. Část hmoty odebereme a zašleháme kakao.
Z korpusu odřízneme část na přikrytí tunelu a část, která by byla navíc, musíme si naměřit podle formy délku, na výšku mi piškot přečníval přes formu, to nevadí, zákusek byl vyšší. Formu použijeme na srnčí hřbet, já měla tu vyšší hranatou.
Formu vyložíme potravinářskou fólií nebo igelitovým sáčkem a vložíme piškotový korpus odměřený na délku, šíři doplníme odřezanými kousky.
Krém bílý dáme dolů, na něj rozložíme jahody, pak hnědý krém a zas bílý, až máme plnou formu, přiklopíme odkrojenou částí korpusu a dáme vychladit, nejméně 3 hodiny, nejlépe do druhého dne.
Pak vytáhneme ven z formy, chycením za folii, vrch potřeme krémem máslovým a polijeme čokoládovou polevou, necháme zatuhnout.