Ryba v nálevu podle Jany Remkové - trošku jinak
Recepty, RybySuroviny
- 300 g syrové mořské štiky nebo jiné ryby bez kostí pangas
- 300 g zelí (s mrkví i bez mrkve může být)
- 2 cibule
- sůl
- pepř (nebo tekutá Vegeta)
- 1 sklenička Moravanky
Postup Ryba v nálevu podle Jany Remkové - trošku jinak
Postup přípravy receptu
-
Salát (ala zavináč) z mořské štiky. Nakrájíme nejdříve rybu na kousky, cibuli na kolečka a připravíme si zelí s mrkví a Moravanku (zeleninu) a pak tyto suroviny klademe do vhodné misky.
Začínáme zelím s mrkví (nebo jen zelím), dál přidáme ryby na kousky pokrájené, cibuli na kolečka a vždy trochu Moravanky a sůl, pepř anebo tekutou vegetu. Dál tyto vrstvy střídáme až skončíme vždy Moravankou. Můžeme dát všechen lák i ze zelí i z Moravanky a vlít do misky.
Pak zatížíme a vložíme do lednice na 4-5 dnů. Je to výborné, zdravé, nemusí se dávat nutně Moravanka, může být i jen zelí, cibule, ryba a koření.