Kuřecí ptáčky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 malá kuřecí prsa
4 sterilované okurky
8 plátků anglické slaniny
10 dkg špeku
sůl
pepř
hořčice
1 kostka masoxu
4 minipárečky
2 cibule
olej
drcený kmín cca 1/2 PL
tmavou jíšku Knor (nebo hladká mouka s vodou)
hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso prořízneme podélně ale nedořízneme konec, rozevřeme a proklepeme jemně rukou aby se udělal velký plátek.

  2. Osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, přidáme okurku, páreček, a 2 plátky anglické slaniny.

  3. Zamotáme v roládku a provázkem obtočíme, obalíme v hladké mouce. Takto uděláme všechny 4 prsa.

  4. Špek a cibulku pokrájíme na kostky.

  5. Do tlakového hnce dáme trochu oleje, spěníme cibulku a špek, přidáme kmín a ptáčky, osmahneme z obou stran a přidáme masoxovou kostku. Podlijeme cca 2 dc vody a dusíme v tlakovém hrnci cca deset minut.

  6. Kuřecí ptáčky vyndáme.

  7. Výpek provaříme, vyndáme polovinu kostiček špeku a promixujeme tyčovým mixerem.

  8. Podlijeme vodou jak potřebujeme a dáme vařit, zahustíme hotovou jíškou nebo klasiku hladká mouka s vodou a provaříme. Dochutíme solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!