Pomalu vařená hovězí kližka s česnekovou omáčkou
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 kg hovězí kližky (nejlépe celistvý sval)
- 10 - 15 stroužků česneku (CZ)
- 1 velká cibule
- 1 litr vývaru z hovězích kostí
- svazek petrželové natě
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- slunečnicový olej
- máslová jíška
Postup Pomalu vařená hovězí kližka s česnekovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso si převážeme, aby nám drželo tvar a potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Ze všech stran zprudka opečeme na trošce slunečnicového oleje a přendáme do pomalého hrnce (dále PH). Okolo masa rozprostřeme nahrubo nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a na plátky nakrájené stroužky česneku.
Maso podlijeme vývarem a zapneme program LOW a bezstarostně pomalíme přikryté poklicí 6 hodin.
Poté maso opatrně vyjmeme a udržujeme teplé.
Šťávu rozmixujeme a zahustíme trochou máslové jíšky.
Necháme ještě cca 10 minut provařit.
Přidáme nasekanou petrželovou nať a po promíchání ještě cca 5 minut necháme probublávat.
Maso porcujeme na silnější plátky a podáváme s vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem.