Pomalu vařená hovězí kližka s česnekovou omáčkou

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 kg hovězí kližky (nejlépe celistvý sval)
10 - 15 stroužků česneku (CZ)
1 velká cibule
1 litr vývaru z hovězích kostí
svazek petrželové natě
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
slunečnicový olej
máslová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso si převážeme, aby nám drželo tvar a potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

  2. Ze všech stran zprudka opečeme na trošce slunečnicového oleje a přendáme do pomalého hrnce (dále PH). Okolo masa rozprostřeme nahrubo nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a na plátky nakrájené stroužky česneku.

  3. Maso podlijeme vývarem a zapneme program LOW a bezstarostně pomalíme přikryté poklicí 6 hodin.

  4. Poté maso opatrně vyjmeme a udržujeme teplé.

  5. Šťávu rozmixujeme a zahustíme trochou máslové jíšky.

  6. Necháme ještě cca 10 minut provařit.

  7. Přidáme nasekanou petrželovou nať a po promíchání ještě cca 5 minut necháme probublávat.

  8. Maso porcujeme na silnější plátky a podáváme s vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!