Pomalu dušená hovězí líčka s pečenými rajčaty a kapary
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 150-200 g kousky hovězích líček
- 2 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- pečená rajčata v oleji, (množství si dá každý kolik chce)
- 2 PL kapary nasekané
- 2 PL olivového oleje s chilli papričkou
- 1 PL sádla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- podle potřeby jíška
- hovězí vývar (můžeme použít hotový od Maggi, nebo Knoru)
Postup Pomalu dušená hovězí líčka s pečenými rajčaty a kapary
Postup přípravy receptu
-
Česnek a cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Líčka odblaníme, omyjeme, osušíme. Takto připravená líčka osolíme, opepříme a necháme v chladu asi 2 hoďky odpočívat.
Na pánev si dáme rozehřát olej a líčka zprutka opečeme ze všech stran.
Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple. K výpeku z masa přidáme sádlo.
Pak přidáme cibuli a orestujeme do zlatova ke konci přidáme česnek.
Vrátíme opečené maso, podlijeme vývarem a pomalu dusíme.
Když je maso už skoro měkké přidáme sušená rajčata, nasekané kapary a necháme dusit dokud není maso úplně měkké.
Kdo chce zahustí trochou jíšky, kde chce jen sosík nechá být.