Hovězí na špeku a růžičkové kapustě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- asi 750 g hovězího masa (přední, krk)
- 50-100 g špeku nebo slaniny
- 750 g růžičkové kapusty
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- 2-3 stroužky česneku
- hovězí vývar
- lžíce sádla
- trocha polohrubé mouky na zahuštění
Postup Hovězí na špeku a růžičkové kapustě
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci sádla osmahneme krájený špek a na něm zpěníme cibuli. Přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme a také osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme téměř do měkka.
Zahustíme polohrubou moukou, rozmíchanou ve vodě - ne příliš hustě, jen jako šťávu a povaříme alespoň 20 minut. Během varu přidáme očištěné půlky kapustiček, dosolíme podle chuti a dovaříme. Těsně před vypnutím ještě dochutíme rozetřeným česnekem.
Podáváme s mačkanými bramborami, ozdobené osmaženým hřebínkem slaniny.