Cuketové karbanátky s Hermelínem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 mladá cuketa (asi 250 g)
- 1 Hermelín
- 2 nakrájené jarní cibulky
- 3 stroužky utřeného česneku
- 3 lžíce vloček
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- strouhanka
- majoránka
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup Cuketové karbanátky s Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Omytou cuketu nastrouháme na hrubo i se slupkou. Osolíme, smícháme s vločkami a necháme 20 minut uležet. Jestliže bude i po odležení v cuketě ještě voda, odebereme ji.
Sýr nastrouháme na hrubo a společně s vejcem, kořením, česnekem, cibulkou a moukou přidáme k cuketě. Vypracujeme směs, aby šly tvořit karbanátky. Podle potřeby přimícháme strouhanku.
Odebíráme přibližně stejné množství směsi a tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran.