Cuketové karbanátky s Hermelínem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 mladá cuketa (asi 250 g)
1 Hermelín
2 nakrájené jarní cibulky
3 stroužky utřeného česneku
3 lžíce vloček
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
strouhanka
majoránka
sůl
pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Omytou cuketu nastrouháme na hrubo i se slupkou. Osolíme, smícháme s vločkami a necháme 20 minut uležet. Jestliže bude i po odležení v cuketě ještě voda, odebereme ji.

  2. Sýr nastrouháme na hrubo a společně s vejcem, kořením, česnekem, cibulkou a moukou přidáme k cuketě. Vypracujeme směs, aby šly tvořit karbanátky. Podle potřeby přimícháme strouhanku.

  3. Odebíráme přibližně stejné množství směsi a tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!