Jahodovo - tvarohové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškotové těsto:
- 5 vajec
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g cukru krupice
- 12 lžíc oleje
- 12 lžíc vlažné vody
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 500 g měkkého tvarohu
- 500 g bílého jogurtu
- vanilkový cukr
- moučkový cukr dle chuti
- želatina do jogurtových krémů
- Jahody
- červené želé na polití
Postup Jahodovo - tvarohové řezy
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po trochách zašleháme olej. Pomalu vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dorůžova v předehřáté troubě na 175°C. Necháme vychladnout.
Tvaroh a jogurt s cukry vyšleháme, pak zašleháme želatinu připravenou dle návodu na sáčku.
Rozetřeme na piškot.
Na krém poklademe půlky jahod a vrh polijeme želatinou připravenou dle postupu na sáčku a necháme vychladit.
Stuhnuté krájíme na řezy a můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.