Jahodovo - tvarohové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškotové těsto:
5 vajec
250 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
12 lžíc oleje
12 lžíc vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
Krém:
500 g měkkého tvarohu
500 g bílého jogurtu
vanilkový cukr
moučkový cukr dle chuti
želatina do jogurtových krémů
Jahody
červené želé na polití

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po trochách zašleháme olej. Pomalu vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vodu.

  2. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dorůžova v předehřáté troubě na 175°C. Necháme vychladnout.

  3. Tvaroh a jogurt s cukry vyšleháme, pak zašleháme želatinu připravenou dle návodu na sáčku.

  4. Rozetřeme na piškot.

  5. Na krém poklademe půlky jahod a vrh polijeme želatinou připravenou dle postupu na sáčku a necháme vychladit.

  6. Stuhnuté krájíme na řezy a můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!