Celerová omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

0,5 celeru
30 g másla
30 g hladké mouky
1 l hovězího vývaru
2 PL bílého vína
50 g cukru
50 g pomerančové kůry
200 ml smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný celer nakrájíme na kostičky a na másle dusíme doměkka. Zasypeme moukou a necháme zežloutnout. Zalijeme vývarem, přidáme víno, cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a čerstvě umletý pepř a omáčku povaříme.

  2. Rozmixujeme ponorným mixérem, přecedíme. Přidáme smetanu, povaříme a osolíme.

  3. Podáváme s vařeným hovězím nebo uzeným masem a jako přílohu dáváme noky, špecle nebo houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!