Celerová omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 0,5 celeru
- 30 g másla
- 30 g hladké mouky
- 1 l hovězího vývaru
- 2 PL bílého vína
- 50 g cukru
- 50 g pomerančové kůry
- 200 ml smetany
- sůl
- pepř
Postup Celerová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Očištěný celer nakrájíme na kostičky a na másle dusíme doměkka. Zasypeme moukou a necháme zežloutnout. Zalijeme vývarem, přidáme víno, cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a čerstvě umletý pepř a omáčku povaříme.
Rozmixujeme ponorným mixérem, přecedíme. Přidáme smetanu, povaříme a osolíme.
Podáváme s vařeným hovězím nebo uzeným masem a jako přílohu dáváme noky, špecle nebo houskový knedlík.