Polévkový guláš
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 plátek kuřecího masa
- 1 plátek uzeného masa
- 3 špekáčky
- 5 dkg slaniny (špeku)
- 2 cibule
- 3 brambory
- 3 mrkve
- 1 instantní gulášová polévka
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- majoránka
- 5 dkg balkánského sýra
Postup Polévkový guláš
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájíme cibuli a trochu slaniny nebo špeku.
Špekáčky i obě masa nakrájíme na kostky, stejně tak brambory. Mrkev nakrájíme na silnější kolečka.
Cibuli a slaninu dáme do rozpáleného oleje a orestujeme dozlatova. Postupně přidáváme nejdříve kuřecí maso, pak uzené se salámem a nakonec brambory a mrkev.
Zalijeme vodou, trošku osolíme a necháme krátkou chvíli podusit.
Do vařícího se základu přidáme jednu pytlíkovou gulášovou polévku“, zamícháme, necháme rozpustit a dolijeme vodou jen podle potřeby – nikoli jako na polévku, ale na hustý guláš.
Dochutíme pepřem, majoránkou a utřeným česnekem. Na talíři posypeme trochou balkánského sýra a podáváme s pečivem.