Radegastův kapr
Recepty, RybySuroviny
- 800 g kapra
- citronová šťáva
- 4 plátky anglické slaniny
- olej
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- 3 PL strouhaného perníku
- 0,5 l piva 10°Radegast
- 30 g másla
- sůl
Postup Radegastův kapr
Postup přípravy receptu
-
Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití.
Na pánvi rozehřejeme olej a rybí porce z obou stran opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem.
Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a dáme zpět na zdroj tepla. Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, podle potřeby dochutíme a omáčku povaříme do zhoustnutí. Porce ryby dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme.
Příloha brambory upravené dle chuti.