Kuře Františka Dobroty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
celer
větší cibule
2 lžíce oleje
cukr
masox
3 lžíce sojové omáčky
3 lžíce polévkového koření Maggi
špetka chilli
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky škrobové moučky

Postup přípravy receptu

  1. Základem je zelenina. Celer nakrájíme na kostičky a spolu s větší nakrájenou cibulí orestujeme na 2 lžících oleje, na mírném plameni, necelých 10 minut.

  2. Kuře rozdělíme na 10 kousků, pocukrujeme a opečeme na oleji do zlatova.

  3. Zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninu, masox, 3 lžíce sojové omáčky, polévkové koření, trochu chilli, zázvor a za stálého podlévání dusíme do měkka. Nakonec zahustíme škrobovou moučkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!