Zázvorové nudličky s hlívou
Recepty, OmáčkySuroviny
- 600 g vepřového masa: plec, karé... nebo drůbeží či králičí maso
- sůl
- pepř mletý
- 2 lžičky zázvoru + na dozdobení
- 4 stroužky česneku
- rozmarýn dle chuti
- 50 g špeku (nebo sádlo či olej)
- 1 cibule - velká
- 250 g hlívy ústřičné
- cca 700 ml vývaru
- jíška dle potřeby
Postup Zázvorové nudličky s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata, přidáme připravené nudličky masa a smažíme dozlatova za občasného promíchání. Ke konci smažení přidáme nasekaný česnek a zázvor, snítku rozmarýnu nebo jen jeho nasekané lístky a na nudličky pokrájenou hlívu ústřičnou.
Dále smažíme za občasného promíchání do povadnutí hlívy, poté přilijeme vývar, zaklopíme a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a podlití dle potřeby.
Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou (případně záklechtkou z hladké mouky), krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s rýží, knedlíkem, špeclemi, gnocchi..., dozdobíme dle chuti čerstvě nasekaným zázvorem.