Zázvorové nudličky s hlívou

Recepty, Omáčky

Suroviny

600 g vepřového masa: plec, karé... nebo drůbeží či králičí maso
sůl
pepř mletý
2 lžičky zázvoru + na dozdobení
4 stroužky česneku
rozmarýn dle chuti
50 g špeku (nebo sádlo či olej)
1 cibule - velká
250 g hlívy ústřičné
cca 700 ml vývaru
jíška dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata, přidáme připravené nudličky masa a smažíme dozlatova za občasného promíchání. Ke konci smažení přidáme nasekaný česnek a zázvor, snítku rozmarýnu nebo jen jeho nasekané lístky a na nudličky pokrájenou hlívu ústřičnou.

  2. Dále smažíme za občasného promíchání do povadnutí hlívy, poté přilijeme vývar, zaklopíme a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a podlití dle potřeby.

  3. Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou (případně záklechtkou z hladké mouky), krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.

  4. Podáváme s rýží, knedlíkem, špeclemi, gnocchi..., dozdobíme dle chuti čerstvě nasekaným zázvorem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!