Kachna po šumavsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní stehna
100 g šunky
100 g žampionů
50 g cibulek v octovém nálevu
1 dcl bílého vína
kmín
sůl
mletý pepř
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna osolíme, okmínujeme, podlijeme a pečeme dočervena.

  2. Upečená stehna vyjmeme z pekáče, ze šťávy sebereme trochu kachního sádla, na němž osmažíme nakrájené cibulky a žampiony. Osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem.

  3. Nakonec přidáme petrželovou nať, na nudličky nakrájenou šunku a podle potřeby trochu šťávy z kachních stehen.

  4. Porce stehen touto směsí obložíme. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!