Kachna po šumavsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní stehna
- 100 g šunky
- 100 g žampionů
- 50 g cibulek v octovém nálevu
- 1 dcl bílého vína
- kmín
- sůl
- mletý pepř
- petrželová nať
Postup Kachna po šumavsku
Postup přípravy receptu
-
Kachní stehna osolíme, okmínujeme, podlijeme a pečeme dočervena.
Upečená stehna vyjmeme z pekáče, ze šťávy sebereme trochu kachního sádla, na němž osmažíme nakrájené cibulky a žampiony. Osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem.
Nakonec přidáme petrželovou nať, na nudličky nakrájenou šunku a podle potřeby trochu šťávy z kachních stehen.
Porce stehen touto směsí obložíme. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.