Rybí polévka s knedlíčky
Recepty, RybySuroviny
- 2 hlavy z kapra, dvě porce od ocasu, rybí odřezky
- 1 mrkev
- celý pepř
- sůl
- máslo
- 1 PL hladké mouky
- 1 cibule
- 200 g zakysané smetany
- petrželka nať
Postup Rybí polévka s knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Hlavy, rybí porce a odřezky uvaříme v osolené vodě společně s mrkví a několika kuličkami celého pepře. Hotový vývar slejeme přes sítko. Mrkev nastrouháme a přidáme do přecezeného vývaru.
Rybí maso z hlav, rybích porcí a odřezků obereme a umeleme. Do umletého masa přidáme vejce, strouhanku, 1 PL zakysané smetany, mletý pepř, sůl, muškátový květ a vše důkladně prohněteme a utvoříme malé kulaté knedlíčky.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme 1 PL hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Jíšku zalijeme scezeným rybím vývarem a cca 5 minut vaříme. Do vroucí polévky přidáme knedlíčky a krátce povaříme. Knedlíčky jsou hotové tehdy, když v polévce plavou. Nakonec přidáme do polévky zakysanou smetanu, polévku promícháme a ozdobíme petrželkou.