Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 vanička vepřových kostí z kotlet
- 2 větší mrkve
- kus celeru
- 1 petržel
- kus pórku
- několik kapustiček
- 1 stonek řapíkatého celeru
- z mrazáku květák, baby mrkvička a brokolice
- sůl
- 10 kuliček pepře
- 4 ks nového koření
- Na kapání:
- 2 vajíčka
- polohrubá mouka (asi 4-5 velkých lžic)
- 1 lžíce vody (nebo podle potřeby)
- špetka soli
Postup Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním
Postup přípravy receptu
-
Kosti s kořením a solí uvaříme v hrnci nebo v papiňáku. Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme si zeleninu, té dáme hodně. Kosti vybereme děrovanou naběračkou do mísy nebo hlubokého talíře a necháme zchladnout. Vývar přecedíme (kvůli možným malým kouskům kostiček), dáme znovu vařit a přidáme zeleninu.
Maso z kostí pečlivě obereme a přidáme do polévky. Z mouky a vajec uděláme kapání, zavaříme ho do polévky a necháme ještě chvíli vařit, aby se kapání provařilo. Do hotové polévky přidáme usekanou zelenou petržel nebo pažitku.
Polévka je chuťově výborná, vydatná, je v ní i hodně masa, stačila by s houskou i jako večeře.