Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 vanička vepřových kostí z kotlet
2 větší mrkve
kus celeru
1 petržel
kus pórku
několik kapustiček
1 stonek řapíkatého celeru
z mrazáku květák, baby mrkvička a brokolice
sůl
10 kuliček pepře
4 ks nového koření
Na kapání:
2 vajíčka
polohrubá mouka (asi 4-5 velkých lžic)
1 lžíce vody (nebo podle potřeby)
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Kosti s kořením a solí uvaříme v hrnci nebo v papiňáku. Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme si zeleninu, té dáme hodně. Kosti vybereme děrovanou naběračkou do mísy nebo hlubokého talíře a necháme zchladnout. Vývar přecedíme (kvůli možným malým kouskům kostiček), dáme znovu vařit a přidáme zeleninu.

  2. Maso z kostí pečlivě obereme a přidáme do polévky. Z mouky a vajec uděláme kapání, zavaříme ho do polévky a necháme ještě chvíli vařit, aby se kapání provařilo. Do hotové polévky přidáme usekanou zelenou petržel nebo pažitku.

  3. Polévka je chuťově výborná, vydatná, je v ní i hodně masa, stačila by s houskou i jako večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!