Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g uzeného lososa
150 g uzeného pstruha
2 mrkve
2 petržele
1/4 celeru
1 cibule
1/2 citronu
1 KL kaparů
100 ml smetany na vaření
500 ml kuřecího vývaru
100 g másla
sůl, pepř
Na krutonky: 3 plátky toastového chleba
3 PL česnekového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, 1 mrkev, 1 petržel a polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky a na části másla orestujeme dozlatova. Citron zbavíme kůry a spolu s kapary nasekáme a přidáme k restující se zelenině, spolu ještě chvilku opékáme.

  2. Lososa a pstruha nakrájíme na větší kousky (část pstruha necháme na ozdobu) a přidáme k zeleninovému základu. Chviličku opékáme a potom zalijeme vývarem, necháme dojít k varu a 20 minut pomalinku vaříme.

  3. Pak přidáme smetanu, zjemníme kouskem másla a ještě necháme projít varem. Pak tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a popřípadě přecedíme a propasírujeme přes síto (není to nutné). Dochutíme solí a pepřem.

  4. Zbytek zeleniny připravíme škrabkou na julienne nebo nakrájíme nožem na jemné nudličky a orestujeme na zbytku másla.

  5. Toastový chleba nakrájíme na kostičky a na pánvi na rozehřátém česnekovém oleji nebo oleji s nakrájeným stroužkem česneku opečeme do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!