Polévka z uzeného vývaru s pohankou, kapustou a bramborem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 l uzeného vývaru
- 3 -4 brambory
- 300 g kadeřavé kapusty
- 200 g pohanky
- 1 stroužek česneku
- 200 g uvařeného uzeného masa
- hrst nakrájených lesních hub
- 1 lžíce másla
- majoránka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladkolistá petrželka
Postup Polévka z uzeného vývaru s pohankou, kapustou a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu a vložíme brambory nakrájené na kostky. Po pěti minutách přidáme kapustu nakrájenou na proužky, prolisovaný česnek a vaříme 15-20 minut.
Pohanku připravíme podle návodu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přihodíme houby, osolíme a dusíme doměkka. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
Když jsou brambory a kapusta měkké, přidáme majoránku, uzené maso a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem.
Na talíře rozdělíme připravenou pohanku, zalijeme polévkou, přidáme lžíci podušených hub a posypeme petrželkou.