Polévka z pekingského zelí s rajčátky - aneb co dům dal
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g pekingského zelí
- 1 cibule
- 1 konzerva cherry rajčátek (400 g)
- 2 lžíce sádla
- 1 malý rajčatový protlak (70 g)
- vývar masový nebo Knorr bez konzervantů
- čerstvě mletý pepř
- sůl dle chuti
- špetka chilli
- špetka cukru
- 1 lžíce mouky na jíšku
- 1 lžička sladké nebo uzené papriky
- pár lístků bazalky nebo petrželky
Postup Polévka z pekingského zelí s rajčátky - aneb co dům dal
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a v hrnci na rozehřáté 1 lžíci sádla orestujeme dosklovata. Přidáme zelí a protlak, promícháme a zalijeme vývarem (mám v mrazáku zredukovaný) nebo horkou vodou s rozmíchaným Knorrem. Povaříme asi 10-15 minut, přilijeme celou konzervu rajčátek a přivedeme k varu.
Na druhé lžíci sádla uděláme z mouky světlou jíšku, přidáme papriku, promícháme, mírně osolíme a přendáme do vařící se polévky. Převaříme a dochutíme solí, pepřem a chilli, podle kyselosti protlaku přidáme špetku krystalového cukru. Na talíři ozdobíme bazalkou nebo petrželkou.