Polévka z pekingského zelí s rajčátky - aneb co dům dal

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g pekingského zelí
1 cibule
1 konzerva cherry rajčátek (400 g)
2 lžíce sádla
1 malý rajčatový protlak (70 g)
vývar masový nebo Knorr bez konzervantů
čerstvě mletý pepř
sůl dle chuti
špetka chilli
špetka cukru
1 lžíce mouky na jíšku
1 lžička sladké nebo uzené papriky
pár lístků bazalky nebo petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a v hrnci na rozehřáté 1 lžíci sádla orestujeme dosklovata. Přidáme zelí a protlak, promícháme a zalijeme vývarem (mám v mrazáku zredukovaný) nebo horkou vodou s rozmíchaným Knorrem. Povaříme asi 10-15 minut, přilijeme celou konzervu rajčátek a přivedeme k varu.

  2. Na druhé lžíci sádla uděláme z mouky světlou jíšku, přidáme papriku, promícháme, mírně osolíme a přendáme do vařící se polévky. Převaříme a dochutíme solí, pepřem a chilli, podle kyselosti protlaku přidáme špetku krystalového cukru. Na talíři ozdobíme bazalkou nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!