Polévka z lososa, krémová
Recepty, PolévkySuroviny
- 20 dkg lososa (nebo pokud máte celou rybu hlavu bez žáber a očí)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 10 dkg celeru
- 1 stroužek česneku
- malá cibule
- zelená petrželka
- 5 dkg dětské krupičky
- 1 polévková lžíce pomazánkového másla
- 100 ml smetany na vaření
- 1 kávová lžička cukru
- šťáva citrónu
- sůl
- pepř
Postup Polévka z lososa, krémová
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme vývar z lososa a zeleniny, včetně česneku cca 15 minut, scedíme.
Rybu a zeleninu dáme vychladnout.
Vývar zatím vaříme dál na mírném ohni, přidáme postupně pomazánkové máslo, krupičku (já si jí na 5 minut předmáčím), smetanu a zelenou petrželku.
Vývar s krupičkou se pěkně provaří, dochutím citrónovou štávou a citrónem.
Maso rozdělíme vidličkou na malé kousky (nebo maso z hlavy), zeleninu nakrájíme a přidáme do hotového vývaru, vaříme spolu ještě 5 minut.