Polévka z lososa, krémová

Recepty, Polévky

Suroviny

20 dkg lososa (nebo pokud máte celou rybu hlavu bez žáber a očí)
1 mrkev
1 petržel
10 dkg celeru
1 stroužek česneku
malá cibule
zelená petrželka
5 dkg dětské krupičky
1 polévková lžíce pomazánkového másla
100 ml smetany na vaření
1 kávová lžička cukru
šťáva citrónu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vývar z lososa a zeleniny, včetně česneku cca 15 minut, scedíme.

  2. Rybu a zeleninu dáme vychladnout.

  3. Vývar zatím vaříme dál na mírném ohni, přidáme postupně pomazánkové máslo, krupičku (já si jí na 5 minut předmáčím), smetanu a zelenou petrželku.

  4. Vývar s krupičkou se pěkně provaří, dochutím citrónovou štávou a citrónem.

  5. Maso rozdělíme vidličkou na malé kousky (nebo maso z hlavy), zeleninu nakrájíme a přidáme do hotového vývaru, vaříme spolu ještě 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!