Polévka z červené čočky s krupicovými nočky

Recepty, Polévky

Suroviny

Na cca 2,5 porce polévky:
1 mrkev
1 malá jarní cibulka nebo půl klasické (či pórek pro děti do roku)
cca 1 kávový šálek červené čočky
1 litr vývaru nebo vody
oříšek másla
sůl
majoránka dle chuti
Na nočky:
1 vejce (pro děti do jednoho roku jen žloutek)
20 g polohrubé mouky
20 g krupičky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce másla osmahneme na drobno nakrájenou mrkvičku a cibulku dozlatova. Poté nasypeme červenou čočku, zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme do změknutí čočky i mrkve, což trvá tak pět minutek.

  2. Do rozšlehaného vajíčka pečlivě vmícháme mouku a krupičku. Asi tolik, aby byla směs tak hustá, že se bude hůře míchat. Starším ji můžeme i přisolit.

  3. V posledních cca dvou minutkách vaření polévky tvoříme malou lžičkou nočky, které házíme do polévky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

  4. Závěrem větším dosolíme, přidáme mezi prsty utřenou majoránku a dle chuti můžeme i trošku česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!