Polévka z bílé fazole a šunkové klobásy
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g větších bílých fazolí
- 2 šunkové klobásky
- 1 litr vývaru z kostí
- 1 lžíce vepřového sádla
- 1 velká cibule
- sůl
- pepř
- hrst majoránky
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
Postup Polévka z bílé fazole a šunkové klobásy
Postup přípravy receptu
-
Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme na tenká kolečka nakrájenou šunkovou klobásku.
Orestujeme a přidáme 2 bobkové listy a 4 kuličky nového koření. Promícháme a vlijeme namočené fazole. Zalijeme vývarem a dle potřeby dolijeme vodou, abychom měli všechny fazole pod vodou. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí fazolí.
Jakmile jsou fazole uvařeny příjemně na skus, máme vyhráno. Ve finále přidáme hrstku majoránky, kterou rozmělníme mezi dlaněmi a podáváme.