Polévka z bílé fazole a šunkové klobásy

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g větších bílých fazolí
2 šunkové klobásky
1 litr vývaru z kostí
1 lžíce vepřového sádla
1 velká cibule
sůl
pepř
hrst majoránky
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme na tenká kolečka nakrájenou šunkovou klobásku.

  2. Orestujeme a přidáme 2 bobkové listy a 4 kuličky nového koření. Promícháme a vlijeme namočené fazole. Zalijeme vývarem a dle potřeby dolijeme vodou, abychom měli všechny fazole pod vodou. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí fazolí.

  3. Jakmile jsou fazole uvařeny příjemně na skus, máme vyhráno. Ve finále přidáme hrstku majoránky, kterou rozmělníme mezi dlaněmi a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!