Rybí filé s listovým špenátem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 kostičky rybího filé
250 g listového špenátu
1-2 cibule
4 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zpěnit cibuli nakrájenou na proužky.

  2. Po chvíli restování přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a necháme rozvonět.

  3. Vložíme kostičky rybího filé, zakápneme citronovou šťávou, lehce osolíme a opepříme a poklademe listy špenátu.

  4. Podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dusit. Pokud pokrm připravujeme na kvalitní nepřilnavé pánvi, nemusíme po celou dobu otevírat. Jinak pro jistotu v polovině dušení rybu pomocí podběračky odlepíme ode dna. Podáváme s libovolně upravenými bramborami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!