Rybí filé s listovým špenátem
Recepty, RybySuroviny
- 4 kostičky rybího filé
- 250 g listového špenátu
- 1-2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup Rybí filé s listovým špenátem
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zpěnit cibuli nakrájenou na proužky.
Po chvíli restování přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a necháme rozvonět.
Vložíme kostičky rybího filé, zakápneme citronovou šťávou, lehce osolíme a opepříme a poklademe listy špenátu.
Podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dusit. Pokud pokrm připravujeme na kvalitní nepřilnavé pánvi, nemusíme po celou dobu otevírat. Jinak pro jistotu v polovině dušení rybu pomocí podběračky odlepíme ode dna. Podáváme s libovolně upravenými bramborami nebo s rýží.