Ořechové řezy s ricottou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 100 g polohrubé mouky
- 200 g hořké čokolády
- 150 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 40 g kakaa
- 100 ml šťávy vymačkané z mandarinek
- 200 g vlašských ořechů
- 1 kávová lžička prášku do pečiva
- Ricottová poleva:
- 250 g ricotty
- 100 g moučkového cukru
- 160 g vanilkového Pribináčku
- 2 plátky želatiny
- 2 kávové lžičky citronové šťávy
- Na dokončení:
- meruňková marmeláda
- měsíčky mandarinek
Postup Ořechové řezy s ricottou
Postup přípravy receptu
-
Ořechy nasekáme nahrubo. Čokoládu nastrouháme. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a se změklým máslem. Přidáme nastrouhanou čokoládu, prosáté kakao, polohrubou mouku s kypřícím práškem, vlašské ořechy a přilijeme šťávu z mandarinek. Promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Překlápěním ho vpravíme do těsta. Těsto dáme na vymazamý a hrubou moukou vysypaný plech (30x24 cm) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 30-40 minut. Zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vychladnout.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Na ricottovou polevu utřeme dohladka ricottu s pribináčkem a cukrem. Přidáme citronovou šťávu a podle návodu nabobtnalou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus potřený marmeládou. Necháme ztuhnout.
Krájíme na kostky a dozdobíme měsíčky mandarinek.